modem_mom20_20_cover_v4

A MOM20/20 élőben követhető május 28-án 10 órától itt:

Live streaming video by Ustream

MOM 20/20 A magyar online média húsz éve

Ez volt a magyar online média első két évtizede milyen lesz a következő húsz év?

A rendezvényen a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Kérünk minden kedves érdeklődőt, hogy az alábbi sorokat olvasák el figyelmesen:

  1. Regisztrálni panelek szerint lehet, annak érdekében, hogy minél többen el tudjanak jönni. Kérjük a  jelentkezőket, hogy jelöljék meg a regisztrációs levelében, melyik panelre jönnének. A következő módon: a regisztrációhoz elegendő egy üres e-mailt elküldeni a modemprojekt@gmail.com címre, amelynek a tárgyában ennyi áll: MOM20/20 PANEL1, ha az első blokkra jönne, MOM20/20 PANEL2, ha a második blokkra jönne és MOM20/20 PANEL3, ha a harmadik blokkra jönne. Több blokkra is lehet regisztrálni, de ebben az esetben kérjük mindegyik kinézett panelt tüntessék fel a levélben (vagy külön e-mailekben is lehet jelezni a részvételt).

A MOM 20/20-ról:

Hisszük, hogy a magyar digitális múltban leginkább azért érdemes elmerülni, hogy jobban megértsük a jelent, és jobban fel tudjunk készülni a jövőre.

2016. május 28-án szombaton szeretnénk meghívni egy közös visszaemlékezésre és jövőtervezésre a médiaszakma volt, jelenlegi és jövőbeli szereplőit és azokat, akiket érdekel, kik vannak, voltak és lesznek a mindennap látott médiafelületek mögött.

Az egynapos bemutató rendezvényen a magyar digitális és online média történetének legfontosabb szereplői közül sokan lesznek ott, hogy elmondják, hogyan élték meg a magyar digitális médiavilág első pillanatait, megszületését, trendjeit, válságait, kudarcait és sikereit és hogyan látják a jövő lehetőségeit. Beszélni fogunk emlékekről és víziókról, trendekről és fordulópontokról, üzletről és technológiáról, újságírásról és médiáról, közönségekről és szakmáról.

Egy rész konferencia, egy rész beszélgetés, egy rész találkozás a színpadon, a közönséggel és a kávészünetekben egyaránt , szakmai és vállaltan szórakoztató célú, de mindvégig minőségi tartalom: ez lesz a MOM 20/20.

A MOM 20/20-at a MODEM projekt első szakaszának bemutatása hívta életre: a MODEM-ről itt olvashatsz bővebben.

Az esemény – természetesen – nem tart, tarthat igényt a szakma egészének a bemutatására, mindössze a MODEM projekt első szakaszának tapasztalatai alapján szeretne adni egy pillanatképet a magyar digitális média kezdeti szakaszáról, és helyet adni néhány reflexiónak. Reménykedünk abban, hogy a MODEM projekt folytatódhat, és a további, kapcsolódó eseményeken be tudjuk vonni a magyar digitális és online szakmai világ mind nagyobb részét.

Időpont: 2016. május 28, szombat, 10.00-20.00

Helyszín: Design Terminal (Budapest 1051, Erzsébet tér 11.), emeleti nagyterem

A folyamatosan frissülő, bővülő, tervezett program:

Délelőtti panel  (PANEL 1 – 10.00-12.10):

09.40-10.00    Regisztráció (a délelőtti panelre)

10.00-10.05    Intro
10.05-10.20    Gondolat & ébresztő: Az internet memóriazavarai és a MODEM projekt TÓFALVY Tamás (az MTE főtitkára, a BME adjunktusa, a MODEM projekt munkatársa)
10.20-11.00    Kép & sztori Sosem látott képeket mutatnak a múltból és történeteket mesélnek BODOKY Tamás (az Internetto és az Index volt munkatársa, az Átlátszó főszerkesztője), POHLY Ferenc (az Origo egyik alapítója), KARAFIÁTH Balázs (A Matáv egykori Tartalomprojektjének munkatársa, a Főzelék projekt vezetője), GÁSPÁR Katalin (a Harmonet alapító-tulajdonosa)
11.00-12.10    Talkshow: Mi történt a magyar újságírással az online média megszületésével, és mi fog történni, ha már nem lesz? BODOKY Tamás, POHLY Ferenc, KARAFIÁTH Balázs, GÁSPÁR Katalin, FEHÉR Ági (a Femina.hu vezető szerkesztője) moderátor: BOMBERA Krisztina (az ATV műsorvezetője)

12.10-13.10    Ebéd (egyénileg a városban)

Kora délutáni panel (PANEL 2 – 13.10-16.00) (Moderátor: VORÁK Anita, a Direkt36 újságírója, a MODEM projekt munkatársa)

12.50-13.10    Regisztráció  (a kora délutáni panelre)

13.10-13.50    Kép & sztori – Sosem látott képeket mutatnak a múltból és történeteket mesélnek BÍRÓ István (az Internettót egykor kiadó IDG vezérigazgatója), SZEKFŰ András (médiakutató), HÁMORI Ferenc (a Matáv egykori Tartalomprojektjének vezetője), TÜDŐS András (a T-Online volt informatikai gazgatója)
13.50-15.00    Talkshow: Üzlet és innováció az online médiában: hogyan határozta meg az elmúlt húsz év az elkövetkező két évtizedet?  BÍRÓ István, HÁMORI Ferenc, GERÉNYI Gábor (az Index egyik alapítója, a Mandiner ügyvezetője), TÜDŐS András, INCZE kinga (a Whitereport alapító-ügyvezetője), ZALAI Ágnes (a Nosalty vezérigazgatója) moderátor: VEISZER Alinda (a HírTv műsorvezetője)
15.00-16.00    Női vezetők az online médiában: Miért voltak, vannak ilyen kevesen, és mit lehetne tenni, hogy változzon a helyzet? NEIZER Anita (a hvg.hu főszerkesztője), PÁCSONYI Daniella (az NLCafé főszerkesztője), FEHÉR Ági (a Femina.hu vezető szerkesztője), INCZE Kinga (a Whitereport alapító-ügyvezetője), ZALAI Ágnes (a Nosalty vezérigazgatója) – moderátor: MÉSZÁROS Antónia (az ATV műsorvezetője)

16.00-16.30    Kávé & beszélgetés (a terem melletti galérián)

Késő délutáni panel (PANEL 3 – 16.30-18.30) (Moderátor: BELLAI László, az eMasa.hu főszerkesztője, a MODEM projekt munkatársa)        

16.10-16.30 Regisztráció (a késő délutáni panelre)

16.30-17.30    Talkshow: Index v Origo UJ Péter (a 444 főszerkesztője, az Index volt főszerkesztője), SIMÓ György (a Day One Capital ügyvezető partnere, a T-Online volt vezérigazgatója) moderátor: GALAMBOS Márton (A Forbes Magyarország főszerkesztője)
17.30-18.00    Előadás & vita: A nagy öreg szemével Hogyan látja a magyar online média örökségét és jövöjét, aki a kezdetektől jelen volt? GYÖRGY Péter (Az Origo egyik alapítója, az ELTE Művészetelméleti és Médiakutatási Intézetének igazgatója) (20 perces előadást 10 perces vita követ)
18.00-18.30    Előadás & vita: Az ifjú titán szemével Hogyan látja a magyar online média örökségét és jövőjét, akinek mindez már történelem? LE Marietta (A Jarokelo.hu alapítója, az Átlátszó munkatársa) (20 perces előadást 10 perces vita követ)

18.30-20.00    Egy pohár bor & beszélgetés (a terem melletti galérián)

A Facebook-esemény itt elérhető.

Az esemény hashtagjei:

#modemprojekt #mom2020

A konferencia termében használható wifi:

Hálózat: Design Terminal

Jelszó: D351gn73

Szervezés, kontakt: Tófalvy Tamás [tamastofalvy AT gmail DOT com]

Megosztás
Share on Facebook43Share on Google+0Tweet about this on TwitterShare on LinkedIn0